Alltid för er

Av Gunilla Lindh (pseud) Cecilia Berglund

2009 slogs mitt liv i spillror. Inom loppet av nio månader diagnostiserades alla mina tre barn med autism, utvecklingsstörning och betydande utvecklingsförsening. Kort därpå lämnade min man mig och våra barn. Han ville, som han sa, ”köra Porsche igen”.

Gunilla och Friedrich lever ett lyckligt och bekymmersfritt liv tillsammans, som vid sidan av högpresterande arbeten som managementkonsulter, är fyllt av resor, lyxiga restaurangbesök och rikt socialt umgänge.

Problemen börjar när Gunilla upptäcker att sonen Oscar inte utvecklas i takt med andra jämnåriga barn. Friedrich vägrar att se det hon ser – hans son ska gå på Harvard. Gunilla står på sig och en utredning sätts igång. Men inte ens när Oscars två yngre syskon uppvisar samma symptom som sin storebror vill Friedrich prata om barnens svårigheter.

Gunillas tillvaro börjar sakta men säkert att rämna. När Oscar till slut får sin diagnos, och det visar sig att han bär på en ytterst ovanlig genmutation med endast tre kända fall i världen, har Friedrich blivit en kall, oberäknelig främling som väljer att svika sin familj på värsta tänkbara sätt.

Alltid för er är en gripande historia om kärlek och passion, om djup personlig tragedi och om vägen tillbaka till ett nytt, annorlunda liv.

”Ett avskräckande exempel på hur en förälder vägrar ta sitt ansvar och en bok som ger perspektiv på ens egen tillvaro.”

Sofie Sarenbrandt, Mama

”Det här är något att läsa när man behöver boosta sin styrka inför livets tyngsta prövningar. En korsett av stål, men i bokform.”
Ing-Britt Persson, Dagens Medicin

”En berättelse om hur tillvaron slås sönder och dess beståndsdelar skakas om i total röra. Och en hisnande historia om att foga samman skärvor, finna mark att stå på  även om man måste balansera på ett helt nytt sätt.”
Marita Adamsson, Bohuslänningen

”Välskriven och mycket stark bok”
Lotta Svedberg, Tara.

”Det här är ett drama som rullas upp värre och svårare än jag tror nästan någon kan sätta sig in i.”
Josefine Lindén, dagensbok.com

Utgiven: 16-01-2014