Blodröd måne [pocket]

Av Benjamin Percy

De finns mitt ibland oss. De är våra grannar, våra mödrar, våra älskade. De byter skepnad.

Patrick stiger på ett flygplan som en helt vanlig tonårspojke. När han lämnar det några timmar senare är han den enda överlevande efter ett fasansfullt blodbad.
Regeringsstyrkor sparkar in ytterdörren hos 17-åriga Claire och mördar hennes föräldrar. Hon tvingas fly till den enda släkting hon har, en faster hon aldrig träffat.
Chase Williams tänker ställa upp i USA:s presidentval. Han har svurit att skydda landets befolkning mot det hot som finns mitt ibland dem. Men vem är han egentligen?
Hittills har samhället kunnat kontrollera de smittade – lykanerna, vanliga människor som kan förvandla sig till fasansfulla och blodtörstiga varulvar – med lagar, mediciner och våld. Men efter flygplansmassakern blir samhället oigenkännligt och kampen för mänskligheten tar sin början.

Blodröd måne är både en kärlekshistoria, en övernaturlig thriller och en politisk allegori. Det är en berättelse som skildrar hur vi ser på dem som är annorlunda och hur vi av rädsla för det som är främmande gör det till ett hot. Det är en roman om terrorism, politiskt herravälde, skräck och krig. Och om kärlek över alla gränser.

Blodröd måne är en allvarlig, politiskt symbolladdad roman – en litterär roman om varulvar. Om George Orwell hade kunnat föreställa sig en framtid där varulvsbefolkningen hade vuxit till sådan storlek att de koloniserades och drogades hade denna skräckfyllda roman kunnat vara hans.”
John Irving

BENJAMIN PERCY (f. 1979) har i hemlandet USA vunnit ett antal litterära priser. Blodröd måne är hans andra roman.

Utgiven: 15-04-2014 Översättning: Ola Nilsson