Dödens ö

Av Catharina Kjellberg

”Kroppen låg halvvägs ner i vattnet. En vecka till och den första höststormen hade sett till att havet slukat resterna av vad som varit Eva Lennartson.”

Så inleds Catharina Kjellbergs nya deckare Dödens ö, och ön som drabbas av en serie oförklarliga mordfall heter passande nog Brottö. Som på så många öar tyngs också Brottös lilla befolkning av familjekonflikter, släktfejder och gamla oförrätter grannar emellan. Det förflutna, om än dolt, är hela tiden närvarande och ger grogrund åt dramatik, även dödlig sådan.

Med en skickligt hopflätad intrig och sinne för vardagslivets alla små skiftningar och psykologi, lyckas Catharina Kjellberg skapa en berättelse som både övertygar och griper tag, och som hela tiden ger dramat mänskliga proportioner. Här handlar det om vanliga människor som drivs till det yttersta, om historiens makt över själarna och om de mörka hemligheter vi alla bär på.

CATHARINA KJELLBERG har skrivit ett tiotal kriminalromaner som rönt allt större uppmärksamhet och etablerat henne som en framstående representant för spänningsgenren med särskild blick för kvinnors liv.

Utgiven: 01-03-2008