Förrädare [pocket]

Av Peter Lindmark Jimmy Lindgren

Den före detta Säpoagenten Nicholas Warg återvänder hem efter sex år som legosoldat för det ökända företaget Blackwater. Han ska hjälpa en vän med ett jobb och få loss de pengar han desperat behöver för att kunna dra sig tillbaka och leva i fred. Men i Sverige går allt snart snett. Nicholas dras in i en härva där inte bara hans eget liv hotas – även nationens intressen står på spel.
Samtidigt kommer frilansjournalisten Lova hem till sin son och villan på Ekerö efter en slitig arbetsdag. Allt hon vill är att umgås med pojken och få lite lugn och ro.
Istället blir det en natt som ställer hela hennes tillvaro på ända. Även Lova finner sig snart delaktig i händelser bortom hennes kontroll och förflyttas tillbaka till den tid då hon själv var verksam inom Säpo – tillbaka till Nicholas Warg, mannen hon har lovat sig själv att aldrig mer behöva se.

Förrädare är en spänningsroman i underrättelsemiljö och första delen i en serie om Nicholas Warg. Här kombineras högt berättartempo med ett effektivt språk i en historia fylld med gripande öden, oförutsedda vändningar och hot mot rikets säkerhet.

PETER LINDMARK har skrivit och regisserat ett antal långfilmer, bland annat Rånarna med Mikael Persbrandt och Exit med Mads Mikkelsen. Peter är utbildad manusförfattare och regissör i USA.

JIMMY LINDGREN har utbildat sig i skrivande i Sverige, Spanien och USA. Han arbetar på beställning åt flera större filmbolag och jobbar även som copywriter. Han har bland annat skrivit manus till den kommande Hamiltonfilmen baserad på Jan Guillous I hennes majestäts tjänst.

”Carl Hamilton, Kurt Wallander, Martin Beck … Nicholas Warg. Den svenska spänningslitteraturen har fått ett nytt namn att lägga på minnet.”
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad

”Ska bli intressant att följa de här herrarnas fortsatta författarskap.”
C. Lundh, Mariestadstidningen

Utgiven: 15-10-2015