Kärlek mellan frysdisken och hundmaten

Av Täppas Fogelberg

”Ursäkta” säger en man som fastnat med sin kundvagn i gången mellan bananer och blöjor. Kundradion ropar och från köttdisken hörs en ilsken såg. Det doftar specerier, stress och varma ytterkläder.

Mannen med kundvagnen kommer inte fram fort nog för Kärleken spärrar vägen där ett par skamlöst står och kysser varandra mitt i vardagen.

Kärlek mellan frysdisken och hundmaten är en samling berättelser som fångar den värme som står att finna bland alla extrapriserbjudanden, självhjälpsböcker och drömmar om det smärtfria livet. Tillvarons ljusglimtar och små mirakler stiger upp till ytan i denna bok som med drabbande humor, milt vansinne och livsglädje – och trots att kärleken havererar på väg till Ikea – ändå stiger fram när man minst anar det, mellan frysdisken och hundmaten.

TÄPPAS FOGELBERG, vars målande språk vi känner igen från radion, tidningsartiklar och tre tidigare böcker, vill att den här boken ska ligga framme på finrumsbordet, sängkanten eller köksbordet och att man som läsare i stort sett ska kunna slå upp vilken sida som helst och läsa tre rader eller ett helt kapitel.

Utgiven: 01-03-2010