Kongospår [pocket]

Av Christian Unge

Under en jour träffar kirurgen Martin Roeykens en märklig patient, en man som påstår sig ha känt Martins farfar och säger sig veta saker om Martins familj. Han talar om övergrepp som ska ha begåtts femtio år tidigare i Kongo. Men mannen dör innan han hunnit berätta allt. Bredvid honom i sängen ligger en spruta. Någon verkar ha tystat honom med en överdos av morfin.

Kan historierna verkligen stämma? Martins jakt på pusselbitar går via Belgien, Burundi, Kongo, tillbaka till Sverige och Dalarna i ett sökande som leder till välbevarade, brutala hemligheter. Gradvis inser han sanningen om sin släkts mörka förflutna. Frågan är om han kan ställa saker till rätta innan det är för sent.

 

Kongospår är den andra fristående boken om kirurgen Martin Roeykens. Även den första, Turkanarapporten, finns nu återutgiven i pocket från Lind & Co. Under våren utkommer den tredje delen: Saharasyndromet.

 

”Kongospår är en läsvärd historia där inget sover och intressanta överraskningar flödar, den är fängslande och svår att lägga ifrån sig.”

Tidningen Kulturen

 

”en rafflande spänningsroman … håller minst samma klass som böcker av mer namnkunniga författare på bästsäljarlistorna.”

Litteraturmagazinet

 

”en spännande och läsvärd roman”

Dast Magazine

Utgiven: 15-03-2016