Krisabella Olsson – En vandrande katastrof

Av Joanna Nadin Jess Mikhail

Alltså, jag heter faktiskt inte ”Krisabella”. Egentligen heter jag Isabella Olsson. Krisabella säger min pappa bara på skämt. Fast jag tycker inte att det är särskilt roligt. Det är inte ens sant att det blir kris jämt när jag ska göra något. Det är bara det att ibland blir mina briljanta idéer inte så bra i praktiken …

Olyckan med Rooney, klassens råtta, var ju faktiskt mest Isabellas kompis Cosmos fel, eftersom han byggde den Fantastiska Labyrinten. Och det är egentligen inte Isabellas fel att hennes inbrottstjuvfälla råkade lägga krokben för farmor så att hon bröt benet. Och Isabella tog ju bara med sig katten Barry till sjukhuset för att han skulle pigga upp farmor – hur skulle Isabella kunna veta att det skulle bli en total KATT-astrof?

Serien om Krisabella Olsson är böcker fyllda av humor och härliga illustrationer. Kaos, dramatik och katastrofer är vardagsmat för Isabella och hennes bästa kompis Cosmo – man vet aldrig vad som ska hända härnäst!

På Känguru finns även: Krisabella Olsson – En riktig olycksfågel.

JOANNA NADIN är författare men har också arbetat som badvakt, nyhetsuppläsare, städare och jonglör. Hennes egen dotter påminner en hel del om Krisabella.

JESS MIKHAIL är illustratör och tycker bäst om att skapa roliga karaktärer med starka färger och fina mönster för att göra människor glada.

Utgiven: 18-02-2016 Översättning: Thomas Grundberg Illustrationer: Jess Mikhail