Lär dig virka supersöta amigurumi

Av Annie Obaachan

Amigurumi är den japanska konsten att virka små garnfigurer, som tagit världen med storm. En amigurumi kan vara så enkel, eller så komplex, som man vill, från den lilla pingvinen i den här boken, till den detaljerade elefanten. Lär dig virka supersöta amigurumi innehåller all information du behöver för att komma i gång, med tips om hur man väljer garn och virknålar, samt beskrivning av de vanligaste teknikerna.

All amigurumi virkas med hjälp av grundformerna klot, ägg, cylindrar och rundlar som snabbt och enkelt monteras ihop. Boken innehåller tydliga steg-för-steg-beskrivningar på 15 söta figurer, bland annat en butter liten mohairbjörn, en mager sömnig katt, ett par pingviner och en uppnosig kanin. Du får också fiffiga tips om hur du enkelt designar dina egna, supersöta amigurumi.

ANNIE OBAACHAN gick ut Bunka Fashion College i Tokyo 2003. Hon flyttade till London 2004, där hon träffade Rachael Matthews och blev medlem i stickgruppen Cast Off. Hon har medverkat i flera populära handarbetsböcker. Det här är hennes första bok på egen hand.

Utgiven: 01-02-2010 Översättning: Andersson Monika