Lilla Pruttboken

Av Alec Bromcie

Tycker du att det här med att släppa sig är ett pinsamt kapitel? Det gör inte vi. Vi tycker att det är flera. I den här behändiga boken hittar du allt du någonsin har velat veta om mänskliga avgaser och lite till. ”Fisförnäm vett och etikett”, ”Vädra – en samling eufemismer” samt ”Olika pruttyper” är ett axplock av de många avsnitt som rymmer oumbärligt kunnande om outhärdliga odörer. Köp boken till dig själv, eller ge bort som present – den passar till alla i din bekantskapskrets, från smygfisen till den värsta brakaren.

”Alla medborgare skall tillåtas släppa sig närhelst det är nödvändigt” – Kejsar Claudius

Varför luktar pruttar?
För att döva människor också ska kunna uppskatta dem.

Visste du att den genomsnittliga mannen släpper ifrån sig tillräckligt mycket gas per dag för att blåsa upp en liten ballong?

Om författaren:

Alec Bromcie är gästprofessor vid Universitetet för Vind och Ljud i Fista. Han har skrivit ett flertal artiklar och avhandlingar om pruttande. Nyligen belönades hans forskning om fjärtar på hög höjd med den prestigefyllda Jak-utmärkelsen från Nepals universitet. För närvarande arbetar Bromcie med att utveckla ”prutt-o-metern” – en skitsmart apparat som är tänkt att kunna spåra en prutts källa.

Utgiven: 01-08-2004