Matematik för föräldrar

– Det enkla sättet att hjälpa ditt barn med matteläxan

Av Mike Askew Rob Eastaway
  • Att hjälpa till med hemläxorna ser många föräldrar som en bra möjlighet till att utveckla och uppmuntra sina barns lärande. Men när matteboken tas upp ur skolväskan är entusiasmen inte alltid lika stor. Ämnet ses ofta som knepigt och krångligt, och det kan vara svårt att förklara det man själv kanske hade svårast för eller det man helt glömt bort.

Matematik för föräldrar gör det lika enkelt och roligt att hjälpa till med räkneövningar som med alla andra läxor. Boken innehåller pedagogiska förklaringar för både dig och ditt barn, råd om de vanligaste svårigheterna med matteläxor, exempelfrågor, tips på inlärningslekar och mycket mer.

Multiplikationstabeller, decimalkomman, geometriska figurer, slutsummor, miniräknartal och allt annat som hör till grundskolans matematik finns med.

Lär dig för livet tillsammans med ditt barn.
Den är lysande, och precis vad alldeles för många föräldrar (inklusive mig) behöver.”
Sara Ebner, The Times

Den här boken kommer övervinna rädslan för matte över generationsgränserna.”
Joanna Trollope

ROB EASTAWAY och  MIKE ASKEW har länge undervisat i matematik, utbildat om ämnet som sådant, och tidigare även skrivet egna läroböcker. Deras Matematik för föräldrar har rönt stor uppskattning och blivit översatt till flera språk.

 

 

Utgiven: 25-07-2013 Översättning: Anders Holmberg