Mayakoden pocket

Av Mario Reading

Adam Sabir riskerade livet i jakten efter Nostradamus försvunna profetior. Och när de förutspådda händelserna nu börjar slå in är tiden knapp. Dessutom är Sabir inte den enda som söker efter svar.
Det hemliga sällskapet Corpus Maleficus fortsätter sitt sökande. De tolv kvarvarande medlemmarna, vanställda sedan födseln, föräldralösa och tränade för grymhet och våld, är beredda att göra allt för att stoppa Sabir.

Samtidigt lämnar en ung man sitt hem och ger sig ut på en farlig resa. Han måste återföra en handskriven bok till mayafolket, en av de sista texterna som finns kvar efter spanjorernas härjningar, en högst viktig bok som kan rädda jorden från undergång, och som också hänger samman med hemligheterna bakom Nostradamus försvunna profetior.

Mario Reading föddes i Dorset, England men tillbringade stora delar av sin uppväxt i Tyskland och Frankrike. Som ung sålde han antikvariska böcker, red dressyr i Wien, spelade polo i Indien, Spanien, Frankrike och Dubai och arbetade på kaffeplantage i Mexiko. Reading gjorde succé med boken Nostradamus försvunna profetior (Lind & Co, 2010) som har getts ut i över trettio länder och sålts i hundratusentals exemplar. Mayakoden utgör en fristående fortsättning.

Mayakoden är en spännande bok – författaren vet precis hur han ska avsluta sina kapitel för att man ska vilja läsa vidare […] Den påminner i sin blandning av fakta, mystik och thriller om Dan Browns Da Vinci-koden, med skillnaden att läsaren istället för att själv fundera över gåtorna får läsa om hur karaktärerna gör det.
Frida Niblaeus, Kulturbloggen

Utgiven: 16-05-2013 Översättning: Ing-Britt Björklund