Mina år med bin Ladens (pocket)

Av Catrin Streete Ingrid Carlqvist

”Jag packade ihop pinalerna som jag spritt omkring mig där jag satt i British Airways förstaklassavdelning. Jag hade suttit ensam hela vägen från London, vilket jag var tacksam för eftersom alla som slog sig ner bredvid mig brukade utsätta mig för rena rama korsförhöret om vad jag skulle göra i ’The Kingdom’. Och det var så jobbigt att ständigt ljuga.

Med en lätt suck stålsatte jag mig inför att än en gång behöva gömma mig under abayan. Av alla män i världen, varför hade jag valt att bli förälskad i en från Saudiarabien – islams heliga land.” 

catrin streete är Stockholmstjejen som plötsligt befann sig mitt i en av världens rikaste och mest inflytelserika familjer. I Mina år med bin Ladens berättar Catrin om ofattbar lyx, starka vänskapsband och galna upptåg. Hon avslöjar hur en västerländsk kvinna tar sig fram i ett så strikt muslimskt land som Saudiarabien, där kvinnor inte ens får köra bil. Och hon berättar om sitt livs svåraste beslut – kärleken eller friheten.

Det var länge sedan jag haft så roligt, när jag läst […] En sån tjej! Huvudet på skaft, en partytjej till max men ändå med självdistans, humor och ironi. Och så hamnar hon i, och berättar allt, om de stormrika Bin Ladens.”
Expressen

Det är en högst fängslande och underhållande bok och vare sig man har tid eller inte så är det sträckläsning som gäller
Värnamo Nyheter

I årets kanske mest spännande biografi berättar Catrin om åren med den ökände terroristens bror.”
Metro

Utgiven: 30-05-2013