Motvind [pocket]

Av Dag Öhrlund Dan Buthler

Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv – Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade. Någon måste få sota för det.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp.

”Bara några steg in i romanfiguren Christopher Silfverbielkes obskyra värld […] kommer jag att tänka på Christian Bale som aktiemäklaren Patrick Bateman i filmen American Psycho […] Själv upplever jag någon sorts skräckblandad förtjusning, parad med lagom stort äckel, när jag tar del av den här sjuke individens framfart.”
C. Lundh, Mariestadstidningen

”Buthler & Öhrlund skriver med schvung och Silfverbielke är en uppfriskande karaktär i det svenska kriminalroman-flödet”
Henric Ahlgren, BTJ

Utgiven: 15-11-2016