Över gränsen och andra erotiska noveller [pocket]

Av Carl-Michael Edenborg

I Över gränsen och andra erotiska noveller låter Carl-Michael Edenborg oss få träffa människor som befinner sig på gränsen för det tillåtna – och över den gränsen. De hämtar sin njutning i det mer eller mindre förbjudna, eller söker den helt enkelt vid sidan av allfarvägarna. Lusten att utforska är starkare än hämningar och rädslor i de här tretton berättelserna.
Vi får vara med om en mycket speciell lektion i krokiteckning; följa med bögparet till sexologen som ger dem deras livs största överraskning; uppleva en stunds äktenskapslycka som inte alls är vad den synes vara – ens för paret själva. Bland mycket annat.
Genomgående handlar det om sexualiteten som urkraft och en ovilja att acceptera några som helst begränsningar för denna. Som Carl-Michael Edenborg skriver i sitt efterord:
”Jag är pornograf. Jag skriver för att hetsa upp dig. Om du blir kåt och förvirrad har jag gjort ett bra jobb. Jag vill hjälpa dig att förvandlas, att smaka andra begär, att njuta främmande njutningar.”

 

”Det är rakt på sak: passion på ett lustfyllt sätt men ändå med en viss stil […] skriva kan [han].”
Milena Bergquist, Femina

”Carl-Michael Edenborg har skrivit erotik för en modern läsande människa […] Jag gillar det här. Det är skrivet med lätt men ändå fast hand. Effektivt.”
Camilla Carnmo, Smålands-Posten

”Det mest utmärkande för Carl-Michael Edenborgs erotiska noveller är de finurliga poängerna, de kluriga intrigerna. Man anar en verklig skrivglädje, som smittar av sig på hela novellsamlingen.”
Mikael Mildén, Fria Tidningen

 

Utgiven: 15-08-2016