Puder

– Världens bästa skidåkning

Av Patrick Thorne

Puder är den perfekta boken för alla som älskar att åka utför. Oavsett om du är erfaren offpiståkare eller entusiastisk nybörjare, åker slalom eller föredrar snowboard, så kommer den här boken utan tvekan att inspirera och imponera på även den mest adrinalinsökande äventyraren.

Höga toppar och branta stup men även klassisk utförsåkning med vackra vyer – Puder ger en omfattande och visuellt överväldigande guidning till de 50 bästa skidupplevelserna världen över.

Förutom de klassiska skidorterna som Chamonix, Whistler och Jackson Hole, innehåller boken mer äventyrliga och svåråtkomliga platser ibland annat Himalaya, Atlasbergen och ryska Sochi.
Här har en av världens ledande skidexperter samlat 50 skidparadis som erbjuder fantastiska nedfarter, överväldigande utsikter, vacker natur och unika landskap – helt enkelt världens bästa skidåkning.

Innehåller bland annat:
Lundsrappet, Åre, Sverige
Tortin, Verbier, Schweiz
Klein Matterhorn, Cervina, Italien
Lyngen Peninsula, Norge
Sochi Olympic Downhill, Rosa Khutor, Ryssland
Mizuno no Sawa, Niseko, Japan
Everest, Mount Everest, Nepal
Motatapu Chutes, Treble Cone, Nya Zeeland
Gunbarrel, Heavenly, USA

Patrick ”Snowhunter” Thorne arbetade som journalist och redaktör innan han bestämde sig för att åka skidor världen över. I samma veva beslutade han sig också för att bygga upp en omfattande databas över skidorter, som idag innehåller mer än 6 000 områden i 80 olika länder.

”Med ren fakta, kartor, bilder och en fängslande text är Puder mycket inspirerande.”

Helle Kikerpuu, Vagabond

Utgiven: 02-10-2014 Översättning: Cecilia Ljungström