Roms krigare – Stormningen [pocket]

Stormningen

Av Harry Sidebottom

Året är 255 e. Kr. och det romerska kejsardömet har vuxit till sin bristningspunkt. Dess makt och auktoritet är utmanad längs med rikets alla gränser men det största hotet kommer från den sassanidiska dynastin i öst. Där ligger den isolerade staden Arete och väntar på den ofrånkomliga invasionen.
En man skickas ut för ett förstärka stadens befästningar och stridsviljan hos den alltmer desperata befolkningen. Mannen heter Ballista, och han får i uppdrag att kämpa mot den farligaste motståndare som imperiet någonsin stått inför.

Stormningen är den första delen i Harry Sidebottoms serie Roms krigare – en berättelse om ett skälvande imperium, om mod och hjältedåd, men framför allt om brutala och blodiga krig.

HARRY SIDEBOTTOM har doktorerat på antikens historia och är idag verksam vid Lincoln College i Oxford. Hans forskning är inriktad på antikens krigföring och konst. Tack vare detta bygger denna roman på närmast unika kunskaper och i slutet av boken redogör författaren för verklighetsförankringen.

”Skickligt sammansatt, högt tempo och gripande berättad”
The Times Literary Supplement

Utgiven: 15-01-2016 Översättning: Ulf Gyllenhak