Skumrask

Av Björn Hellberg

Den svenska deckarscenens mest rutinerade kriminalkommissarie, Sten Wall, ställs inför en ny utmanande mordgåta lagom till sommarläsningen i hängmattan.

BJÖRN HELLBERG är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter och har varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret. På senare tid har han också synts i tv-rutan med sonen Eskil i TV4:s Sportcentralen.

Pressröster om Björn Hellbergs förra kriminalroman, Skarprättaren (Lind & Co, 2012):
Alla händelser i boken skulle kunna vara sanna, ingenting känns svårt att acceptera. Det är ett ganska ovanligt fenomen inom kriminallitteraturen.”
Viola Kondracki, LitteraturMagazinet

”Som vanligt skriver Hellberg medryckande och med sitt säregna, underhållande språkval. Som läsare tillåts man inte se lösningen förrän mot det absoluta slutet.”
Per Tviksta, VLT

Björn Hellbergs främsta tillgång är att han inte väjer för dagens samhällsproblem. Han väljer gärna aktuella ämnen för sina intriger. Och Sten Wall har med all rätt fått sin trogna läsekrets.”Nisse Scherman, DAST

Björn Hellberg – utmärkt person- och miljöskildrare – presenterar ett flertal parallella berättelser. Spänningen hålls uppe i det längsta.”
Mats Garme, Ölandsbladet

 

Utgiven: 13-06-2013