Stora boken med filmrepliker

Av Samuel Paulsson (Red.)

Film är inte bäst på bio. Film är som bäst när man ser sin favoritscen för tredje eller trettiotredje gången. Film är som bäst när man börjar småle för sig själv en tråkig dag för att man kom att tänka på en jätterolig replik från Titta vi flyger. Film är som bäst när man bär den med sig – och då inte på någon liten portabel dvd-spelare, utan inombords – i hjärtat och i själen. Film är som bäst när man minns den.

Stora boken med filmrepliker innehåller de roligaste, tuffaste, häftigaste, sötaste, bästa och mest klassiska saker som sagts av skådespelare genom tiderna. Här hittar du alla dina favoriter och får samtidigt chansen att upptäcka nya.

Läs även om replikerna som blivit kult, de vanligaste felciteringarna och de där bevingade orden som Darth Vader faktiskt aldrig uttalade i Stjärnornas krig.

Det här är boken som redan har filmatiserats 1 000 gånger!

[Nedanstående exempel återges endast på originalspråk. I boken kommer dock originalet och översättningen att presenteras bredvid varandra. Likaså kommer både skådespelarens och rollfigurens namn att skrivas ut.]

”She’s so in love with me she doesn’t know anything. That’s why she’s so in love with me.”

Groucho Marx, A Day at the Races

”As God is my witness I’ll never be hungry again.”

Vivien Leigh, Gone with the Wind

”We’ll always have Paris.”

Humphrey Bogart, Casablanca

”Hasta la vista, baby.”

Arnold Schwarzenegger, Terminator 2

Utgiven: 01-04-2007 Redaktör: Paulsson Samuel