Tronstriden Maktkampen i Industrivärden [pocket]

Av Jens B Nordström

Våren 2015 skakades Sveriges näringsliv. Industrisektorns åldrande kung, Sverker Martin-Löf, tvingades lämna alla sina uppdrag i Handelsbankssfären efter månader av skriverier i pressen om privatjet och representationsjakter.

I samma veva föll även Martin-Löfs kronprinsar: SCA:s vd Jan Johansson och Industrivärdens vd Anders Nyrén. Men det ingen visste var att trions sorti föregicks av en brutal maktkamp i Handelsbankssfären – en kamp där både lögn och media blev vapen, och där förräderi och svek blev vardagsmat. Och där mycket av det som målades upp som sanning i själv verket var något helt annat.

Tronstriden tar er med bakom kulisserna i Handelsbankens palats, till jaktanläggningen Henvålen och till de hemliga möten som omgav ett av de största maktskiftena i svensk industrihistoria.

Priset i kampen var kontroll över svenska bolag värda hundratals miljarder kronor. Först nu kan det berättas vad som egentligen hände.

 

”Boken är utmärkt läsning för den som vill följa med i spelet bakom kulisserna.”

Skaraborgs Allehanda

”Sverker Martin-Löf […] blåste bort i stormen efter Svenska Dagbladets artiklar […] Fredrik Lundberg [tog] ordförandeklubban i Industrivärden – i vad som liknande en maktkupp.”

Dagens Nyheter

”medierna blev ett vapen för att vissa högt uppsatta skulle få sin vilja igenom”

Upsala Nya Tidning

 

Utgiven: 13-07-2017