Underbara soppor – Kockarnas favoriter

Av Paul Gayler

Det sägs ofta att en kocks rykte står och faller med kvaliteten på hans eller hennes soppa. Kanske är det därför många av oss är tveksamma till att laga vår egen. Med den här kokboken vill Paul Gayler visa oss att det faktiskt är enkelt att lyckas, och att resultatet både är näringsrikt och utsökt.
Underbara soppor innehåller 100 recept, från de välbeprövade klassikerna till mindre kända pärlor från olika länder världen över – Vietnam, Japan, Italien, Spanien och Colombia för att nämna några. Här finns buljonger och konsomméer, släta och gräddiga soppor, matiga och hälsosamma soppor, traditionella favoriter, exotiska smaker och kylda soppor.
Utöver recept innehåller boken också Pauls sopplektioner, som förklarar viktiga tekniker med tydliga steg-för-steg-fotografier. Dessutom har Paul tagit in bidrag från några av sina favoritkockar som lagt till sina mest älskade recept till samlingen.

 

”En hel receptsamling för soppor, och vilka soppor sen! Här finns drygt 100 av olika kända kockars favoritsoppor -krämiga, matiga och klassiska soppor såsom potatis- och purjolökssoppa och oxsvanssoppa, men även nya smaker som melon- och honungssoppa med getost och lavendel. Det finns soppor till vardag och fest samt för alla årstider. Asiatiska nudelsoppor med miso och tom kha bjuder på nya smaker. Sopporna kan varieras och olika tillbehör visas i de utförliga recepten som alla hemmakockar kan tillaga med vanliga redskap.Varje soppa avbildas i ett utsökt färgfoto på uppslagets ena sida med ingredienser och receptet på motsatt sida. Ofta anges också kockens
tips. Ingredienserna hittar man i närmaste välsorterade matvaruaffär. Det finns även recept på garnityr och tillbehör som bruschetta och ostpuffar samt hur man lagar sina egna fonder. Ett utförligt sökregister avslutar denna bok som egentligen borde ha titeln ”Allt om soppor”. ”

Eeva-Stiina Sundén, BTJ

 

Utgiven: 06-10-2016 Översättning: Svante Skoglund