Vad sa doktorn?

Av Rickard Fuchs

Vad sa doktorn? Ja, vad sa han egentligen? Doktorer säger så mycket konstiga saker och doktor Truls i denna bok är inte något undantag. Tvärtom. Hans oförmåga att ställa rätt diagnos överträffas bara av hans förmåga att ge fel behandling.

Doktor Truls har uppfunnit en medicin som det inte finns någon sjukdom för och han var först i världen med att transplantera en blindtarm. (Ingen vet varför.) Han slopade också återbesöken på sin mottagning och införde engångspatienter.

Doktor Truls har aldrig förstått varför hans fru sedan 40 år har ätit ett äpple om dagen.

Många av Allers läsare känner igen humordoktorn Truls från en 20 år lång sejour i tidningen. I den här boken är han tillbaka i högform med nya, skojfriska kurer. Visste du till exempel att kraftig övervikt lätt kan botas genom att växa en meter på längden?

RICKARD FUCHS debuterade 1975 med succéboken Visst är ni sjuk! och är sedan dess känd som komiker och författare, med fler än två miljoner sålda böcker i Sverige. Han har även blivit publicerad i 17 andra länder och skrivit manus för tv. Att Fuchs andra yrkesverksamhet som läkare skulle utgöra en parallell till doktor Truls har ingen överlevande patient kunnat bekräfta.

Utgiven: 01-09-2009