Var du än är

Av Jax Miller

Det är mycket som folk inte vet om Freedom Oliver. Det de vet att hon jobbar på ett stökigt mc-hak, att hon dricker sig stupfull de flesta kvällar och att hon inte drar sig för att ta en fight.
Vad de inte vet är att hon egentligen heter Nessa Delaney och har levt under vittnesskydd i arton år. Efter att ha anhållits för mordet på sin man födde hon en dotter i fängelset, som hon lät adoptera bort tillsammans med sin femåriga son – allt för att mannens brutala och vedervärdiga familj inte skulle kunna göra anspråk på dem. Sedan vittnade hon mot sin döda mans bror som fick sitta inne i arton år medan hon själv gick fri.
Beslutet att adoptera bort sina barn har plågat henne varje dag, och när det visar sig att dottern är anmäld försvunnen bestämmer sig Freedom för att hitta henne.
Hon beger sig till Kentucky där hennes barn har växt upp i en djupt religiös familj. Men där kan inte längre myndigheterna ansvara för hennes säkerhet och utan beskydd blir hon fritt villebråd för sin före detta mans skoningslösa familj, som inget hellre vill än att hämnas.Dessvärre är det inte det enda hotet som väntar.

JAX MILLER (f. 1985) växte upp i New York men bor idag tillsammans med sin man på den irländska landsbygden. Det här är hennes debutroman som under 2016 ges ut i ett flertal länder och redan har sålt i en halv miljon exemplar i USA.

”Fängslande läsning men förvänta dig inte att kunna sova gott efteråt.”
The Sunday Times

 

Utgiven: 07-07-2016 Översättning: Ulla Danielsson