Världens flaggor – En fullständig guide

Allt du någonsin har velat veta om flaggor finns samlat i den här boken. Du får inte bara lära dig om alla olika flaggors ursprung och historia, eller vilka flaggor som hör till vilka nationer och varför, du får också en kurs i hur man signalerar med flaggor, hur man identifierar flaggor, och hur flaggans beståndsdelar kategoriseras.

Läs bland annat om det skandinaviska korset, de panafrikanska färgerna och symboliken bakom färger som vitt, gult, blått och svart.

Boken är tydligt illustrerad och till varje flagga finns också en kort historik om varför flaggan ser ut som den gör. Visste du till exempel att Estlands svart-vit-blå flagga representerar lojalitet och kamp för frihet från förtryck, medan Irlands grön-vit-röda flagga symboliserar katoliker och protestanter, och unionen dem emellan?

Läs om varför Seychellernas flagga innehåller så många olika färger, varför Brasiliens flagga har en stjärnbild i centrum, och om vilken färg som sades vara Napoleons favorit. Och varför är egentligen Sveriges flagga gul och blå?

I denna bok ryms alla fakta man kan efterfråga om flaggor!

”Nu kan du lätt bli flaggexpert, bläddra läs och förkovra dig. Du kan riktigt nörda ner dig i detaljer.”

Kvällsposten

 

Utgiven: 05-02-2015 Översättning: Christian Thurban Redaktör: Gareth Jones