Utgiven: Januari 2006

Översättning: Karl Norlinder

Band: Häftad

Format: 114 x 114 mm

Omfång: 500 sidor

ISBN: 978-91-9756-455-7

1000 saker jag gillar med dig

Rebecca Hall

En inspirerande samling av 1000 tankar, insikter och citat om det viktigaste och mest universella i livet – kärlek. Denna romantiska lilla bok är en perfekt gåva till någon man tycker om.

Ur bokens förord:

Ingen skulle förneka att vi samlar på oss en mängd av intryck, många gånger omedvetna, under de första fem minuterna då vi träffar någon för första gången. Om attraktionen finns där och timingen är den rätta kan det antingen utvecklas till kärlek, eller också rinna ut i sanden. Vad avgör skillnaden? Vi älskar inte människor för att de är perfekta, utan för de fel, brister och egenheter som gör dem mänskliga. Sårbarhet är mer älskvärt än styrka; klumpighet mer charmigt än kylig elegans.

Äkta, långlivad, kärlek måste vara givande för båda parter. Själva processen att bli förälskad och att älska är beroendeframkallande, tidskrävande och, ibland, förskräckande. Du måste ta risker under vägen, men belöningen är stor och kan berika ditt liv.

Varje kärlek är unik. Om du älskar två, tre gånger eller fler i ditt liv kommer varje tillfälle att vara annorlunda. Romantisk kärlek har en del gemensamt med den kärlek vi känner för vänner, familj eller barn, men den är mycket mer komplicerad och svårare att hålla vid liv.

Kanske är det ett misstag att alltför noga försöka analysera kärleken. Men ibland kan det vara värdefullt att då och då stanna upp och göra en lista med saker som man gillar hos sin partner för att påminna sig om hans eller hennes stora kvaliteter. När en sådan lista är upprättad rekommenderar jag att du visar den för din partner, eller i alla fall att du talar om för honom eller henne varför du sammanställde den. Människor tröttnar aldrig på att höra varför de är älskade. Och vem vet? Det kanske kan få er att bli förälskade på nytt.