Utgiven: April 2017

Omslag: Niklas Lindblad

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 160 x 210 mm

Omfång: ca 200 sidor

ISBN: 978-91-7461-699-6

101 svenska öar du måste se innan du dör

Leif Eriksson, Martin Svensson

Sverige är ett land fullt av öar, och i denna rikt illustrerade bok hittar du ett urval av några av de mest speciella. Från norr till söder, från väster till öster, har vi samlat fakta och information om väderförhållanden, flora och fauna, historia och kuriosa.

Här finns karga och otillgängliga små skärgårdsöar långt ut i havsbandet, lummiga öar i våra stora sjöar och floder, men självklart också våra största, mest välkända och bebodda öar.

Urvalet är subjektivt men erbjuder något för alla smaker. Varje ö har fått sin egen berättelse och boken är fylld av praktiska råd och tips för den som själv vill besöka någon av dessa fantastiska platser. Utöver ett rikt bildmaterial är boken också försedd med kartor.

Pressröster om 501 svenska platser du måste se innan du dör:

”Oavsett om det gäller en liten avstickare på den vanliga bilfärden till sommarstället eller en längre tur till släkten är boken ett måste för alla som vill få inspiration på allt man inte bör missa i vårt avlånga land.” Elisabet Garcia Dahlbäck, Expressen

”Sverige, detta fantastiska land, är fullt av sevärdheter och platser som är värda ett besök. I boken […] tar författarna […] med läsarna på en drygt 400 sidor lång resa runt landet.” Magnus Carlsson, Nya Kristinehamns-Posten

”Författarna presenterar mängder av guldkorn som man inte ens visste fanns” Ingegerd Backlund, Norrtelje Tidning

Fler böcker av Leif Eriksson eller Martin Svensson