Utgiven: Maj 2018

Omslag: Niklas Lindblad

Uppläsare: Magnus Roosmann

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 350 sidor

ISBN: 978-91-7779-335-9

Ljudbok: 978-91-7779-473-8

E-bok: 978-91-7779-409-7

Slutsåld

Brännpunkt

Jimmy Lindgren, Peter Lindmark

Nicholas Warg är tillbaka. Brännpunkt är en fristående fortsättning på Förrädare och Gränsland, de två första delarna om Warg, Diana Lilja och deras hemliga specialenhet inom Säpo.

En ung svensk kvinna, Caroline, har försvunnit i Thailand och Nicholas Warg får i uppdrag att hitta henne. Det låter enkelt och Nicholas lockas av att kunna stanna kvar och fira jul i värmen med sin familj.

Under hösten har han och hans specialgrupp, med Diana Lilja i spetsen, infiltrerat en grupp våldsbejakande islamister. För att lyckas med det har de haft stor hjälp av en ung kille, Salim.

Väl i Thailand leder sökandet efter Caroline in Nicholas Warg i en oväntad våg av kriminella uppgörelser och våld. Samtidigt får han reda på att en internationellt efterlyst jihadist jagas i Sverige, där Nicholas skrupelfria chef Diana verkar använda Salim som levande lockbete. Plötsligt befinner sig Nicholas i en situation där två personer han ansvarar för befinner sig i livsfara.

Vem han ska prioritera och vem han ska offra? Caroline eller Salim?

 

Sagt om de tidigare böckerna i serien om Nicholas Warg:

”Carl Hamilton, Kurt Wallander, Martin Beck … Nicholas Warg. Den svenska spänningslitteraturen har fått ett nytt namn att lägga på minnet.”
Gefle Dagblad

”snabb handling och intressanta nutidsskildringar.”
Västerbottens-Kuriren

”Högt tempo från början till slut.”
Ölandsbladet