Utgiven: Januari 2023

Omslag: Annika Skoog

Band: Inbunden

Format: 210 x 210 mm

Omfång: 128 sidor

ISBN: 978-91-8018-519-6

Akvarell – Lekfulla övningar och kreativa insikter

Johan Ramberg

Vill du lära dig måla akvarell på ett lekfullt och kravlöst sätt? Den här boken innehåller allt du behöver veta för att komma i gång med ditt skapande. Akvarellmåleriet handlar om att släppa loss fantasin och att våga experimentera. Tekniken styrs till stor del av vattnets flöde och pigmentkornens egenskaper. Även om slutresultatet kan vara svårt att förutse finns en hel del praktiska tips som underlättar din väg mot en lyckad akvarell. Lär dig hur du på ett enkelt sätt skapar himlar, får fram figurer, målar äpplen och mycket mer. Du får även grundläggande kunskaper om material, penselval, färglära och komposition samt bra råd om hur du ramar in ditt färdiga konstverk.

Akvarell Lekfulla övningar och kreativa insikter är en nyutgåva av Johan Rambergs tidlösa och mycket uppskattade grundbok om akvarellmåleri.

JOHAN RAMBERG är verksam som konstnär och sedan många år också kursledare i akvarell. Han har studerat hos några av landets skickligaste akvarellister och själv undervisat hundratals elever i akvarelltekniken.