Utgiven: April 2014

Omslag: Johan Peterson

Översättning: Peter Landelius

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 286 sidor

ISBN: 978-91-7461-240-0

Älskade hund!

En hundägares glädje och vedermödor

Michele Hanson

Älskade hund! är en underbart humoristisk skildring av hur det är att leva med hund – en varelse som aldrig kommer att anklaga dig för att ha förstört dess liv när den blir vuxen och som alltid kommer att älska dig villkorslöst.

Michele Hanson är hjälplöst fången i kärleken till sina två boxertikar. De fyller hennes vardag med mening men också med massor av oro och bekymmer. Med humor, uppriktighet och självironi berättar hon om sitt hundliv. Hon skäms inte för att förmänskliga sina livskamrater och precis som de flesta hundägare pratar hon babyspråk med dem.

Det finns många svåra situationer en hundägare måste lära sig att behärska: löpare som utlöser hundens jaktinstinkt, cyklister som prejar både ägare och hund utan att be om ursäkt, oseriösa och giriga veterinärer, hundar som är starkare och snabbare än en själv, och möten med hundar som bara har en sak i huvudet – sex. Och hur hanterar man umgänget med gamla trogna vänner som är livrädda för ens älskade lilla vovve?

Världen kanske håller på att gå under men det är ingen ursäkt för en hundägare att sitta hemma och deppa. De måste ut och promenera och träffa andra hundar och deras ägare.

”Om du är hundmänniska kommer du att avguda den här boken” Daily Mail

”Söker du ovillkorlig kärlek av en hängiven partner? Michele Hanson om varför en hund är ett måste” Daily Express

”Hundvärlden är mer komplicerad än den verkar och här finner du fullständigt halsbrytande berättelser som spänner mellan det förtjusande och det helt vansinniga.” Choice Magazine