Utgiven: Januari 2018

Översättning: Karin Jensen, Christina Westman (Språklig bearbetning)

Band: Kartonnage

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 320 sidor

ISBN: 978-91-7779-024-2

E-bok: 978-91-7779-238-3

Anne på Grönkulla

L.M. Montgomery

Barnboksklassikern Anne på Grönkulla har älskats av generationer av läsare sedan den utkom första gången i början av 1900-talet, och har även rönt stor uppskattning i flera filmatiserade versioner. Nu ges den oavkortade originalboken ut på nytt, i varsamt bearbetad översättning.

När elvaåriga Anne kommer till Grönkulla vill hennes fosterföräldrar först skicka tillbaka henne. Inte nog med att hon pratar för mycket och gärna drömmer sig bort – hon är ju inte alls den pojke de egentligen skulle ha för att hjälpa till på gården!

Det blir inte heller bättre när Anne färgar sitt vackra röda hår grönt, eller när hon råkar bjuda sin vän Diana på vinbärsvin i stället för hallonsaft.

Men trots alla missförstånd och misstag vinner den egensinniga och charmiga Anne snart omgivningens hjärtan. Och för henne själv blir livet mycket mer än hon någonsin kunnat drömma om.

L.M. Montgomery (1874–1942) föddes på Prince Edward Island i Kanada, och det är också där som historien om Anne tar sin början. Montgomery fick  inspiration till berättelsen när hon såg en notis i tidningen om ett äldre par som efterfrågat en pojke från ett barnhem men av misstag fått en flicka i stället.