Utgiven: Augusti 2022

Omslag: Niklas Lindblad

Översättning: Jan Malmsjö

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 200x260 mm

Omfång: 256 sidor

ISBN: 978-91-8018-493-9

Atlas över andra världskriget

Offensiver slag och vapen 1939-1945

David Jordan; Andrew Wiest

Andra världskriget rasade i alla delar av världen, från Arktis till Stilla havet. De allierade och axelmakterna mötte varandras styrkor i alla slags miljöer, från Nordafrikas ökensand och Ukrainas stäpper till Burmas och Nya Guineas regnskogar, i brutala strider, från små kommandoräder till stora stridsvagnsdrabbningar. Kriget kastade in mänskligheten i ett sex år långt mörker och ändrade världen för alltid.

Atlas över andra världskriget är en översiktlig vägvisare till denna komplexa konflikt. Den visar detaljerat operationerna på land, till sjöss och i luften. I 168 färgkartor, med foton från striderna och initierade texter skildras alla krigsskådeplatser: striderna i Europa, Nordafrika, Sovjetunionen, Sydostasien och Stillahavsområdet. Alla kartor i boken har beställts och ritats av fackkartografer. Denna heltäckande atlas är ett ovärderligt verk för den som intresserar sig för andra världskriget.

DAVID JORDAN är lektor i försvarsstudier vid Kings College London. Han har tidigare skrivit böcker om både första och andra världskriget.

ANDREW WIEST är professor i historia vid University of Southern Mississippi. Han har tidigare skrivit böcker om bland annat Vietnamkriget.