Utgiven: September 2005

Översättning: Helena Sjöstrand & Gösta Svenn

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 115 x 155 mm

Omfång: 340 sidor

ISBN: 978-91-9756-451-6

Slutsåld

Bimbo

A. R. R. R. Roberts

Tyckte du att Härsken på ringen var bra? Det var den inte alls! Den här boken är däremot fullständigt lysande. Bimbo är en jättekul parodi på Tolkiens andra (och otvivelaktigt kortare) mästerverk. Köp den, läs den, älska den!

 

Bimbo Bingo är en liten lagom tjock hob som åtnjuter ett bekvämt liv (bortsett från sina håriga fötter förstås). Men en dag störs hans rofyllda tillvaro när en gänglig trollkarl och några underliga dvärgar (eller är det dvärghar, ingen tycks riktigt veta) anländer och vill dra med honom ut på äventyr.

Det udda gänget beger sig ut på skattjakt i stora vida världen, men stöter på patrull i form av en stor och fruktansvärt långtråkig drake.

Bimbo är måttligt road av eskapaderna och tar det som vanligt ganska lugnt, ända tills en av dvärgarna/dvärgharna artigt hotar honom med en kniv mot strupen. Då tar berättelsen episk form och når nya storslagna höjder (nåja, intrigen tätnar i alla fall tillräckligt för att man ska orka läsa vidare) … och mer än så tänker vi inte berätta … resten får du ta reda på själv … latmask!