Utgiven: Maj 2014

Formgivare: Gustaf Boman och Stefan Raabe

Band: Kartonnage

Format: 185 x 245 mm

Omfång: 176 sidor

ISBN: 978-91-7461-259-2

Bingos fotoskola

proffsfotografens bästa tips

Bingo Rimér, Elin Parmhed

Att ta en perfekt bild handlar inte bara om teknik eller att ställa in kameran rätt, utan lika mycket om vad du kan göra för att få personen framför kameran att slappna av och hur du komponerar ditt motiv på bästa sätt. Proffsfotografen Bingo Rimér vill med den här boken få dig att känna ”så där vill jag kunna göra” och ge dig svar på hur.

I Bingos fotoskola får du grunderna i konsten att fotografera utifrån ett praktiskt perspektiv. Begrepp som ISO, bländare och slutartid förklaras på ett lättförståeligt sätt, likaså din kameras olika funktioner, som du snart behärskar och har glädje av.

Här får du bland annat lära dig hur du bäst utnyttjar det befintliga ljuset, tar lekfulla bilder på barn, maxar mobilkameran för att fånga vardagens alla guldkorn samt hur du blir en bättre rese-, mat-, fest- och bröllopsfotograf. Varje kapitel innehåller en mängd handfasta råd och tips och tydliga bildexempel.

Du får också lära dig hur man med enkla medel och några få tillbehör kan bygga upp en egen fotostudio hemma, och få till de där riktigt snygga porträttbilderna.

Blev dina bilder ändå inte riktigt som du hade tänkt dig eller gillar du att experimentera och göra till exempel fotomontage, finns ett helt kapitel om bildredigering i slutet av boken.