Utgiven: Augusti 2016

Omslag: Pär Wickholm

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt

Formgivare: Pär Wickholm

Band: Kartonnage

Format: 165 x 210 mm

Omfång: 128 sidor

ISBN: 978-91-7461-617-0

Birgittas bästa [utökad nyutgåva]

Favoritrecepten till det svenska fikat

Birgitta Rasmusson

”Att det ska bjudas något ätbart till kaffet är en svensk tradition”, säger Birgitta Rasmusson, känd från det populära tv-programmet Hela Sverige bakar.

Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. Och de traditionella bakverken har funnits med Birgitta ända sedan uppväxten på hemmagården i Ljungskile.

De klassiska kafferepen är något Birgitta är uppväxt med och hon har förvaltat den kunskapen väl. I denna bok berättar hon om den unika svenska kaffetraditionen och vad som har hört den till genom decennierna: den lilla goda bullen, minst sju sorters småkakor och kronan på verket – tårtan.

Här har hon valt ut sina absoluta favoriter – det finns över 50 bakverk att njuta av. Boken är en uppdaterad utgåva med tio helt nya recept.

En del av recepten i Birgittas bästa kommer från hennes mammas och mosters ”vaxduksskrivböcker” och har aldrig publicerats tidigare. Dessutom bjuder Birgitta på sina bästa baktips.

Välkommen på kafferep med dukat kaffebord och alla de härliga smakerna – en blandning av tradition och kakor i tiden!