Utgiven: Augusti 2011

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: ca 250 sidor

ISBN: 978-91-7461-048-2

Slutsåld

Blått blod

Lars Ragnar Forssberg

Konungariket Sverige skakas i grunden. Den avgående statsministern fattar ett beslut som försätter landet i chock. Tronföljden är plötsligt osäker.

Men statsministern lurar på fler överraskningar. Att avstå makt ingår inte i hans värld och han planerar för en framtid utanför regering och riksdag. Han sneglar åt Sveriges mäktigaste utomparlamentariska rörelse, hovet, och intrigerar för att bli riksmarskalk. Statsministern avser att återge ämbetet dess forna glans. Han ska bli den som styr det svenska riket. Men eftersom kungen blivit en belastning behövs ett nytt statsöverhuvud. Ett iskallt maktspel följer.

Blått blod är en modern saga om ett Sverige där gamla dygder som flit, respekt och fosterlandskärlek inte har spelat ut sin roll. Vi får ta del av en värld där adelstitlar och traditionella värderingar möter nyrikedom och makthunger. Med en stor portion humor och insikt skildras en för de flesta okänd värld.

Överklassens diskreta charm, hemliga koder och umgängesvanor utgör den snåriga spelplan som den nya riksmarskalken måste lära sig att utnyttja och bemästra för att ta makten.

Lägg till en nyförälskad monark, en underjordisk opposition och ond bråd död så finns alla upptänkliga ingredienser i denna lika träffande som roliga politiska satir.

Fler böcker av Lars Ragnar Forssberg