Utgiven: Maj 2016

Omslag: Niklas Lindblad

Översättning: Cajsa Mitchell

Uppläsare: Mattias Linderoth

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 439 sidor

ISBN: 978-91-7461-551-7

Pocket: 978-91-7461-725-2

Ljudbok: 978-91-7461-590-6

E-bok: 978-91-7461-635-4

Blindgång

En kall januarinatt försvinner taxichauffören Jens Hummel spårlöst. Det går ett halvår utan att man hittar någon ledtråd. William Wisting, som ansvarar för utredningen, får kritik i media och av överordnade för uteblivna resultat.

Wistings dotter Line, som tagit ledigt från jobbet och snart ska föda sitt första barn, har fått en ny vän: Sofie, ensamstående mamma med en ettårig dotter. Sofie har ärvt ett hus efter sin morfar, Frank Mandt, som polisen länge misstänkt för diverse skumraskaffärer.

Line och Sofie träffas allt oftare, och när de hittar ett låst kassaskåp i källaren till Sofies hus blir Line nyfiken. I skåpet finner de en revolver och en mycket stor summa pengar med missfärgade kanter.

Polisen misslyckades med att sätta dit Frank Mandt så länge han levde och Line anser att de måste informera ordningsmakten om vapnet. Hon lämnar in det anonymt men kan inte undanhålla sanningen för sin pappa. Till Wistings förvåning visar det sig att revolvern har en koppling till ett ouppklarat mordfall, och dessutom till taxichaufförens Jens Hummels försvinnande.

Wisting ställs inför ett svårt val – ska han missbruka dotterns förtroende eller åsidosätta lojaliteten med den organisation han själv är en del av?

”Med Blindgång har Jørn Lier Horst skrivit sin bästa bok hittills. Han levererar en helgjuten roman” Østlands-Posten

”Som läsare känns det som om man sitter med i polisutredningen och upplever hur adrenalinet börjar rusa genom kroppen när den våldsamma upplösningen på ett kriminaldrama närmar sig […] En lysande spänningsroman”
Ingalill Mosander, Aftonbladet, om Vinterstängt (Lind & Co, 2015)

”en deckare som faktiskt överträffar hans senaste, den prisbelönta Jakthundarna.”
Jakob Tjernström, Örnsköldsviks Allehanda, om Grottmannen (Lind & Co, 2015)

”otroligt gediget […] bättre än Jo Nesbø” Magnus Utvik, SVT, om Jakthundarna (Lind & Co, 2014)

Fler böcker av