Utgiven: Augusti 2018

Omslag: Emma Graves

Översättning: Heidi Granqvist

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 320 sidor

ISBN: 978-91-7779-650-3

Slutsåld

Blod döljer inget

Mikko Porvali

Viborg 1931: Lapporörelsens svarta bilar driver upp dammet längs grusvägarna på Karelska näset och spritsmugglare skjuter sig genom vägspärrarna. Folk försvinner efter lappomännens påhälsningar och kommunisterna hyser ingen medkänsla för de poliser som kommer i deras väg.

Poliskommissarierna Salomon Eckert och Jussi Kähönen bekämpar brott i den unga republiken där extremrörelser hotar från såväl vänster som höger. När förbudslagen upphävs slutar spritkriget, men kriminalpolisens nya motståndare är det underjordiska kommunistpartiet och Lapporörelsen som har stöd bland politikerna, och polisens arbete försvåras av att politiker och domare sätter den allmänna opinionen framför lag och rätt. Så bryter vinterkriget ut, staden omringas av Röda armén och ett helt nytt läge uppstår.

Blod döljer inget är den andra delen i trilogin Karelen noir och beskriver extremhögerns uppkomst på 1930-talet i Finland. Polismorden, många av brottsfallen och kriminalteknikens utveckling baserar sig på verkliga händelser.