Utgiven: September 2013

Omslag: Gunnar Palmgren

Översättning: Ola Nilsson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 550 sidor

ISBN: 978-91-7461-204-2

Pocket: 978-91-7461-260-8

Slutsåld

Blodröd måne

Benjamin Percy

De finns mitt ibland oss. De är våra grannar, våra mödrar, våra älskade. De byter skepnad.

Patrick stiger på planet som en vanlig tonårspojke. När han lämnar det några timmar senare är han den enda överlevande efter ett fasansfullt blodbad. Regeringsstyrkor sparkar in ytterdörren hos 17-åriga Claire och mördar hennes föräldrar. Hon har inga andra släktingar än en faster hon aldrig träffat. Chase Williams tänker ställa upp i USA:s presidentval. Han har svurit att skydda landets befolkning mot det hot som finns mitt ibland dem.

Hittills har man kunnat kontrollera de smittade – lykanerna – vanliga människor som kan förvandla sig till fasansväckande och blodtörstiga varulvar – med lagar, våld och droger, men efter flygplansmassakern blir samhället oigenkännligt och kampen för mänskligheten tar sin början.

Boken speglar ett samtida USA med alla dess rädslor och fördomar. När lykanerna känner sig hotade bryter ett fruktansvärt krig ut. Men vad är egentligen drivkraften? Vill man skydda sig själva eller kontrollera andra? Handlar det om försvar eller angrepp?

Blodröd måne är både en kärlekshistoria, en övernaturlig thriller och en politisk allegori. Det är en berättelse som skildrar hur vi ser på dem som är annorlunda och hur vi av rädsla för det som är främmande gör det till ett hot. Det är en roman om terrorism, politiskt herravälde, skräck, krig och kärlek över gränser.

Blodröd måne är en allvarlig, politiskt symbolladdad roman – en litterär roman om varulvar. Om George Orwell hade kunnat föreställa sig en framtid där varulvsbefolkningen hade vuxit till sådan storlek att de koloniserades och drogades hade denna skräckfyllda roman kunnat vara hans.” John Irving