Utgiven: Oktober 2011

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 130 x 210 mm

Omfång: ca 302 sidor

ISBN: 978-91-7461-014-7

Pocket: 978-91-7461-053-6

Slutsåld

Blodröda kräftor

Jakten på Henry Wu

Ola Wong

Eliza Su har ett problem. Hon har precis fyllt 31, vilket är åldern då hennes barnbarnstokiga kantonesiska mamma menar att en normal kvinnas livmoder förtvinar och dör.

Turligt nog har hon hittat en ny man i sitt liv: Love. Han är allt Eliza någonsin drömt om. Love är framgångsrik, smart och har en kropp som ett fotbollsproffs. Oturligt nog är han redan gift och dessutom är han Elizas chef.

Eliza Su har tagit sig en lång väg från slavgörat på hennes föräldrars slitna kinakrog i en Stockholmsförort. Hon är nu vicechef för Riskkontroll, en undersökningsfirma specialiserad på att hjälpa västerländska firmor i den snabbväxande Vilda Västern-kapitalismen i Kina.

Men när Eliza börjar undersöka en framgångsrik svensk affärsman och hans kinesiska affärspartner upptäcker hon ett inferno av sexuellt slaveri och korruption. Efter att ha ingått en ohelig allians med en lokal enhet av Kinas hemliga paramilitära styrkor börjar hennes släktingar och bekanta att mördas. En katt-ochråtta-lek på liv och död med en övermänskligt skicklig mördare är i gång.

Läsaren får följa med på en hejdlöst spännande resa från Kinas stora industriområden till Hongkongs miljardärklubbar till ett extremistvänsterkollektiv i Malmö.

Blodröda kräftor är en beroendeframkallande bok: klassisk morddeckare och internationell thriller. Tänk dig en blandning av Stieg Larsson och Marian Keyes och du har den prisbelönte Kinakorrespondenten Ola Wongs första spänningsroman.

Pressröster om författarens tidigare böcker:

”Jag läser starkt berörd av innehållet, imponerad av den rappa, klarsynta framställningen.” Ragnar Strömberg, Aftonbladet

”Det är ett lysande reportage om resande, sökande, identitet och olika världar …” Per Ahlin, Dagens Nyheter

”Wongs berättelse om sin farfar är välskriven, personlig och gripande. Den är som gjord för sträckläsning.” Tore Winqvist, Upsala Nya Tidning