Utgiven: Oktober 2014

Översättning: Erik Nisser

Band: Mjukband med flikar

Format: 125 x 175 mm

Omfång: 160 sidor

ISBN: 978-91-7461-290-5

Boken som gör dig lyckligare

Jessamy Hibberd och Jo Usmar

Det vanligaste svaret på frågan ”Hur mår du?” är ”Bra, tack!”. Vi svarar det utan att egentligen känna efter, för vi ska ju må bra, livet ska vara härligt hela tiden.

Nej, livet är inte härligt hela tiden och det är fullt normalt att inte känna sig konstant glad och nöjd. Men motsatsen, att ständigt känna sig ledsen och tänka negativt, är inte något lyckat alternativ. För trots att vi oftast svarar just ”bra” på frågan om hur vi mår, tenderar vi att alltför många gånger fokusera på det svåra i tillvaron vilket gör oss arga, ledsna och missnöjda.

Det fina är att vi kan lära oss att må bättre och känna oss gladare. Genom att bli medvetna om hur vi beter oss och varför, får vi en nyckel till våra tankar och kan därmed påverka hur vi förhåller oss till saker och ting.

Boken innehåller bland annat strategier för att:

  • utmana negativa tankar
  • generalisera mindre
  • motverka ångest
  • få ut mer av din tid

Boken som gör dig lyckligare ingår i en serie där författarna utifrån den senaste KBT-forskningen ger dig väl beprövade verktyg för att åstadkomma positiva förändringar. Böckerna hjälper dig att förstå varför du tänker, känner och beter dig som du gör och hur du kan bryta invanda mönster. Övriga titlar i serien är: Boken som gör dig lugn, Boken som ger dig bättre sömn och Boken som ger dig självförtroende.