Utgiven: Mars 2012

Omslag: Michael Svedberg

Översättning: Catharina Andersson

Band: Kartonnage

Format: 180 x 180 mm

Omfång: 272 sidor

ISBN: 978-91-7461-060-4

Bokhyllor

Alex Johnson

Är bokhyllan snart ett minne blott? Idag kan vi bära med oss ett helt bibliotek i en liten elektronisk apparat, lättare än en pocketbok. Betyder det att vi kommer kasta ut våra hyllor? Knappast. Parallellt med den digitala revolutionen kan man se en explosionsartad påhittighet och skaparlust när det gäller design av den möbel som under 1900-talet kom att bli ett givet inslag i de flesta hem.

Bokhyllan är inte längre enbart en förvaringsplats för böcker, utan också en möbel att tycka om för vad den är: en snygg dekoration, ett konstverk eller kanske ett avancerat ingenjörsexperiment. I Bokhyllor finns till exempel hyllan ”Kwan” – inspirerad av tvätt på tork i Kina, den kommunala bokhyllan i Kansas City där böckerna är 7,5 meter höga, och de fantastiska bokväggarna i kaffebaren D’espresso i New York.

I den här boken hittar du även fuskhyllor i tapetform, små hyllor skapade för bara en titel, och en ”bike shelf” – en hylla som både kan förvara böcker och cykel på väggen.

Glöm din gamla ”Billy”. I Bokhyllor finns en hel värld av spännande, roliga, galna och vackra hyllor att upptäcka, med massvis av inspiration till såväl bokälskare som inredningsintresserade.