Utgiven: April 2018

Omslag: Eva Lindeberg

Översättning: Emeli André

Uppläsare: Ludvig Josephson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7779-127-0

Pocket: 978-91-7779-850-7

Ljudbok: 978-91-7779-547-6

E-bok: 978-91-7779-404-2

Bortsprungen

En älskad katt, en hemlös man och deras osannolika resa

Britt Collins

En regnig kväll snubblar den hemlöse Michael King över en skadad, utsvulten katt. Den alkoholiserade och deprimerade mannen tar hand om katten och vårdar henne. Han ger henne namnet Tabor.

När vintern kommer påbörjar de tillsammans en lång resa till fots, från det kallare Oregon mot Kaliforniens soldränkta stränder. Längs vägen möter de människor som dras till den speciella katten och Michael har aldrig blivit så väl bemött som med Tabor på sin axel.

Kattens tillgivenhet och sällskap tröstar den ensamme Michael, hon ger honom något att leva för och hjälper honom att bli både mer harmonisk och fri från alkoholmissbruket.

Tabor lär Michael att leva med hans livs stora sorg – förlusten av hans partner. Men när Michael tvingas ta katten till en veterinär upptäcks det att hon har ett identifikationschip. I Portland finns en ägare som aldrig gett upp hoppet om att få återse sin älskade katt. Och Michael tvingas inse att han måste lära sig att hantera livet efter ännu en förlust – ett liv utan Tabor.

 

Bortsprungen är en sann historia om en oemotståndlig och äventyrslysten katt, och om hur läkande förhållandet mellan människa och djur kan vara. Det är en berättelse om hur en man och en katt räddar varandra – en given bok för alla som älskade Gatukatten Bob och Bibliotekskatten Dewey.

Fler böcker av Britt Collins