Utgiven: Januari 2008

Band: Pocket

Format: 110 x 178 mm

Omfång: 349 sidor

ISBN: 978-91-85801-17-6

Då dagboken dog

Björn Hellberg

Han uppfattade den skarpa knallen samtidigt som han träffades i ryggen. Stöten vräkte honom handlöst framåt. Han landade med ansiktet i mossa. Pölen under honom växte, och blodet rann ner i den magra jorden.

Så börjar Björn Hellbergs kriminalroman Då dagboken dog som nu kommer i en efterlängtad pocketutgåva. Det är Hellbergs vid det här laget folkkäre kommissarie Sten Wall som får åta sig ett fall vars trådar leder tillbaka trettio år i tiden till en ödesdiger älgjakt.

I denna andlöst spännande thriller i bitande kall vintermiljö finns alla de kvaliteter som gjort Hellberg så populär hos den stora publiken. Den precisa vardagsskildringen, omsorgen om karaktärerna och förmågan att förena ett humanistiskt patos med nervkittlande dramatik – häri ligger en del av Hellbergs storhet som underhållningsförfattare.

Ett mästerverk, en deckare som man sträckläser med tilltagande intresse. Den mest fängslande kriminalroman jag läst på år och dag. Lennart Ödeen, Gefle Dagblad

Läsaren hålls i ett järngrepp av den upptrappade spänningen och den stundtals mardrömslika stämningen. Då dagboken dog kan rentav visa sig vara årets bästa svenska deckare. Janne Adeen, Östra Småland

Fler böcker av Björn Hellberg