Utgiven: September 2017

Omslag: Emma Graves

Översättning: Fredrika Spindler

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 350 sidor

ISBN: 978-91-7461-929-4

Slutsåld

De döda små

Emma Flint

Det är sommaren 1965, en värmebölja vilar över New York och stadsdelen Queens. En tidig julimorgon vaknar Ruth Malone och upptäcker att hennes två barn är borta. Ett sovrumsfönster står på vid gavel. Efter ett desperat sökande hittas de mördade.

Grannarnas fördomsfulla skvaller om Ruths välsminkade ansikte och utmanande kläder, tillsammans med de tomma spritflaskorna som ligger och skräpar i hennes lägenhet gör att polisen snabbt drar sina slutsatser.

En ung och oerfaren kvällstidningsreporter skickas ut för att skriva om fallet. Han är till en början inne på samma spår som polisen men ju längre tid han följer Ruth, desto mer börjar han tro att det finns en annan sida hos kvinnan som åklagare, polis och press utmålat som en promiskuös femme fatale.

Mördade Ruth Malone sina barn, eller är hon bara ett offer för tillfälligheter? Vilar något långt mer ondskefullt under ytan?

De döda små av Emma Flint är en fängslande debutroman om kärlek, moral och besatthet, och utforskar de sidor av både ondska och godhet som var och en av oss bär på. Boken är baserad på ett autentiskt fall från 1960-talets New York.

”En utmärkt debut […] generös och övertygande” The Times

”Gastkramande feministthriller […] berusande och fängslande läsning” Elle

”En favorittippad debut som kommer att sätta sina spår i år” Daily Express

Fler böcker av Emma Flint