Utgiven:

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 110 x 178 mm

Omfång: 311 sidor

ISBN: 978-91-8953-856-6

Pocket: 978-91-8953-896-X

Slutsåld

Den enögde älskaren

Annette Kullenberg

Behöver vi hjältar? Svaret måste bli ja. En enda hjälte kan ena en hel nation. Det gjorde Nelson. Lorden och amiralen Horatio Nelson som står staty på Trafalgar Square i London. Vad krävs för att under århundraden leva kvar i minnet? Ett mod som är gränslöst. En segervilja lika stark som en naturkraft. Men det krävs något mer – förmågan att älska besinningslöst. Nelsons passion för Emma Hamilton höll på att förgöra honom. Han insåg att han måste dö – i rätt ögonblick. Då kunde han vara säker på att bli odödlig.

I sin lysande roman lyckas Annette Kullenberg på ett nytt, mångtydigt sätt skildra Nelson och Emma. De levde i Europa för tvåhundra år sedan. Mitt i våldet och grymheten. Hur mycket har förändrats? Denna intensiva roman handlar även om oss som lever idag.

 

Den enögde älskaren är en ovanlig berättelse om kärlek, krig och hjältedåd under det sena 1700-talet. I centrum av Annette Kullenbergs senaste roman finner vi Lord Nelson, den store sjöhjälten, och Emma Hamilton, den omsusade skönheten. De båda hörde till sin epoks mest omtalade människor och deras lidelsefulla kärlekshistoria fortsätter att fängsla människor ända in i vår tid.

Med kunskap och inlevelse berättar författaren, genom en mängd olika röster, om Lord Nelsons och Emma Hamiltons intensiva kärlek till varandra och deras högst märkliga livsöden. Passionen flätas ihop med krig och hjältedåd och berättelsen blir också en historia om vad som skapar en hjälte.