Utgiven: Maj 2008

Översättning: Camilla Jacobsson

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 491 sidor

ISBN: 978-91-85801-29-9

Slutsåld

Den jag ville ha

Sheila O’Flanagan

Den jag ville ha är en roman om vänskap, svek och om att lära sig inse vad man egentligen vill med sitt liv. Det handlar om de stunder i livet vi ibland kan se tillbaka på och tänka ”om bara”, eller ”om inte” – tillfällen som vi gärna vill tro att de kunde ha förändrat våra liv – om vi då gjort ett annat val.

Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän. Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.

Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek.

Sheila O’Flanagan har en bakgrund som Irlands första chefsmäklare på Royal Bank of Scotland och började så småningom jobba på att förverkliga sin dröm om att skriva en bok. I dag är hon en av Irlands bäst säljande författare. Hon toppar de internationella topplistorna och i hemlandet hamnar hon alltid före storheter som Maeve Binchy och Marian Keyes. Hennes första bok på svenska, Luftslott, blev en omedelbar succé och har sålts i nästan 50 000 exemplar.

”När det handlar om romaner för och om kvinnor, så är Sheila O’Flanagan en av de allra största.” Scottish Daily Record

”Ytterligare en lysande bok från Irlands ledande historieberättare.” Belfast Sunday Life