Utgiven: Mars 2016

Omslag: Niklas Lindblad

Översättning: Per Olaisen

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 552 sidor

ISBN: 978-91-7461-484-8

Pocket: 978-91-7461-816-7

E-bok: 978-91-7461-580-7

Den siste pilgrimen

Gard Sveen

Pilgrimen, tänkte Agnes, medan den mörkblonde mannen framför henne plockade ihop böckerna med ett ursäktande men självsäkert leende. Vad var det för täcknamn?

Den unga motståndskvinnan Agnes Gerner utkämpar en hård strid. Utåt sett är hon en hängiven nazistsympatisör som är förlovad med en framstående affärsman, men i själva verket är hon del av ett underjordiskt nätverk som gör allt för att vinna kriget mot tyskarna. Den man hon egentligen älskar – som går under täcknamnet Pilgrimen – är någon hon bara kan hoppas på att få leva med om nazisterna besegras. Om hon lyckas överleva …

Många år senare hittas benresterna från tre kroppar i skogen – två vuxna kvinnors och ett barns. Trots sin chefs uppmaning att inte lägga ner någon extra tid på det gamla fallet kan kriminalinspektör Tommy Bergmann inte låta bli att gräva djupare, särskilt inte eftersom han gör kopplingar till ett mer aktuellt mord. Och i takt med att han kommer en djup hemlighet på spåren blir det tydligt att allt är tillåtet i krig – och att den som låter bli att älska är den som avgår med segern.

 

Fler böcker av Gard Sveen