Utgiven: Januari 2016

Omslag: Emma Graves

Översättning: Peter Landelius

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 523 sidor

ISBN: 978-91-7461-485-5

Den smala vägen mot norr

Richard Flanagan

Augusti 1943: I den förtvivlade situationen i ett japanskt krigsfångeläger vid Dödens järnväg i Burma hemsöks kirurgen Dorrigo Evans av sin kärleksaffär med sin farbrors unga fru två år tidigare. Medan Dorrigo kämpar för att rädda männen i sitt förband från svält, kolera och misshandel får han ett brev som kommer att förändra hela hans liv.

Richard Flanagans brutala och vackra roman är en berättelse om de många skepnader kärlek och död kan ta, om krig, sanning och förlust.

Historien bygger på Flanagans fars upplevelser från andra världskriget då Japan ville göra det till synes omöjliga: bygga en järnväg genom djungeln från Bangkok till Burma. Av arbetskraften – allierade krigsfångar och andra slavarbetare – dog omkring 100 000 män medan järnvägen drogs.

”Vissa år vinner mycket bra böcker det här priset, men i år har ett mästerverk vunnit det.” Bookerprisordföranden, 2014

”Enastående och övertygande […] En storartad studie av vad det innebär att vara en ond människa och en god människa i samma kropp.” The Guardian

”Hans lågmälda, ihållande stil är många gånger outhärdligt stark […] En klassisk krigsroman av en författare i världsklass.”
Washington Post

Fler böcker av Richard Flanagan