Utgiven: Juni 2018

Omslag: Anders Timrén

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Band: Pocket

Format: 110 x 178 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-7779-350-2

Ljudbok: 978-91-7779-474-5

E-bok: 978-91-7779-681-7

Den tredje passageraren

Tony Johansson

En lokal högerextremist hittas död på en gata i Landskrona. Polisen tror att det rör sig om en smitningsolycka – inga vittnen eller misstänkta finns. Lokaljournalisten Erik Larsson skriver om händelsen men sedan faller saken i glömska, tills ett tidigare okänt vittne plötsligt kontaktar honom.

Snart upptäcker Erik Larsson att han befinner sig i en kapplöpning med den militära underrättelsetjänsten, och att den anonymitet han lovat vittnet på något vis brutits.

Den tredje passageraren tar sin början strax efter 11 septemberdåden. Det som först verkar vara ett tragiskt dödsfall utan politisk betydelse visar sig senare vara en händelse med återverkningar långt utanför Sveriges gränser.

 

”Tony Johansson skriver så rappt och tempofyllt att det förvånar mig att Den tredje passageraren faktiskt är hans debut som deckarförfattare.”
Bengt Eriksson, Expressen

 

Den tredje passageraren blir en bladvändare. En sån där bok som man faktiskt inte vill lägga ifrån sig. Jag läser massor av deckare. Allt från engelska pusseldeckare till amerikanska hårdkokta. Den tredje passageraren passar inte in i någon av de kategorierna. Men jag skulle gärna se att fler gjorde som Tony Johansson.”
Jesper Bengtsson, Tiden

 

”Berättartekniken är smart och annorlunda. Den försätter läsaren i samma förskräckliga limbo som huvudpersonen och det går rakt in i både hjärta och hjärna.”
Sophie Lossing, Skånska Dagbladet