Utgiven: Juni 2009

Omslag: Johannes Molin

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: ca 300 sidor

ISBN: 978-91-85801-65-7

Pocket: 978-91-85801-93-0

Den vita döden

Björn Hellberg

Sportjournalisten Kim Stockman får av den mäktige förlagschefen Anselm Lorin ett intressant uppdrag: att skriva en omfattande dokumentär bok om tennis. Hon kastar sig med stor entusiasm över projektet, men får snart annat att tänka på.

Sommaren 1991 blev hon uttagen till Båstad för en sammandragning för lovande tennisspelare. Så småningom blir det uppenbart för henne att någon långt i efterhand önskar tillfoga gruppen största möjliga skada. Den vita sporten förvandlas till den vita döden för de forna lägerdeltagarna, och Kim befinner sig själv i den direkta riskzonen.

Björn Hellberg är sedan decennier en etablerad världsauktoritet i tennis. Totalt har han bevakat uppemot hundra Grand Slam-turneringar, däribland Wimbledon varje år sedan 1967, utan en missad speldag. Han har producerat ett tjugotal böcker om ämnet och tiotusentals artiklar i dags- och fackpress samt varit flitig medarbetare i både radio och tv.

Inom kriminalgenren är Hellberg en av Sveriges mest lästa författare. I Den vita döden förenar Björn Hellberg sina två specialområden till en tät, initierad och rafflande skildring med många oväntade turer.

Om debutboken Tennisarenans giganter (1969)

”Den är värd mer än allt annat sammanlagt som skrivits om tennis här i landet.”

Åke Hall, Göteborgs-Posten

Pressröster om Trofésamlaren

”Spännande, klurig och rolig … kan det bli så mycket bättre?” Henry Lundmark, Norra Västerbotten

”Det är en fröjd att läsa.” Dan Karlsson, Värnamo Nyheter

”Årets bok ’Trofesamlaren’ hör till de absolut bästa …” Jean Bolinder, Skånska Dagbladet

Fler böcker av Björn Hellberg