Utgiven: Juli 2016

Omslag: Eva Lindeberg

Översättning: Cajsa Mitchell

Uppläsare: Gunilla Leining

Band: Inbunden med skyddsomslag

Format: 135 x 210 mm

Omfång: 277 sidor

ISBN: 978-91-7461-569-2

Ljudbok: 978-91-7461-583-8

E-bok: 978-91-7461-636-1

Det du inte minns

Harriet Lane

Pulsslagen i öronen dränker ljudet av fläktens lågmälda roterande i taket medan jag anstränger mig till det yttersta för att kunna höra ljudet av Bens fotsteg i hallen, skräckslagen för att bli påkommen här, med att göra så här. Vad håller jag på med egentligen?

När Ninas och Emmas vägar av en slump korsas uppstår en trevande vänskap som för alla utomstående ter sig obegriplig. Emma är hemmafru med en tvåårig son och ännu ett barn på väg, har gett upp sin spännande karriär inom tv och känner sig nedstämd, låst och ensam.

När Nina, den begåvade konstnären, sval, sofistikerad och välbeställd, sträcker ut en hand är det som en livboj för en drunknande. Emma är tagen av Nina, överväldigad och tacksam över hennes intresse. Det dröjer inte länge innan hon betraktar Nina som en god vän.

Men vad Emma inte minns är att de en gång för länge sedan kände varandra. Nina har däremot inte glömt.

”en knivskarp brittisk rysare […] den platsar på hyllan bredvid Patricia Highsmith och Georges Simenon.” Jan Stuart, New York Times Book Review

”Lane har träffat ännu en rik åder av psykologisk-thriller- guld. Det du inte minns är en återhållen, ondskefull, krävande maskin.” Daneet Steffens, Boston Globe

 

Fler böcker av Harriet Lane